DAF 2800 Afghan International

DAF 2800 Afghan International

DAF 2800 Afghan International

Inmiddels telt de Midden-Oosten collectie van Tekno een omvangrijke collectie. Als toevoeging op deze collectie kondigen wij bij deze een bijzonder model aan: de DAF 2800 van Afghan International.

De Nederlandse transport onderneming van Gend & Loos heeft van 1973 tot 1976 samen met de regering van Afghanistan een internationaal transport bedrijf opgestart: “Afghan International Transport Company”. Er werd een vaste dienst onderhouden tussen Eindhovense vestiging van Van Gend & Loos en Kabul; een afstand van ruim 7000 km. 

Er werd voornamelijk groupage vervoer gereden voor o.a. Philips, DAF en diverse exporteurs .  De onderneming was voor 51% van de Afghaanse regering van voor 49% van Van Gend & Loos.  In het begin werd er gebruik gemaakt van Van Gend & Loos personeel en later werden er Afghaanse chauffeurs en monteurs ingezet.  De auto’s waren speciaal aangepast voor vervoer naar het Midden-Oosten; zo waren de motor en tanks aangepast voor opspringende stenen en had de cabine onder andere een standkachel, airco en drinkwater tank. De opleggers waren voorzien van een extra brandstof tank met inhoud van 500 liter.

Reserveer die iconische model hier

Voor de volledige Midden-Oosten collectie kunt u klikken op deze linkRelated Products

Copyright Tekno B.V. 2019