De Drieban - Truckstar Legends

De Drieban - Truckstar Legends

De Drieban - Truckstar Legends

Om de herinneringen aan de bijzondere trucks uit de geschiedenis van Truckstar levend te houden, brengen we onder de naam Truckstar Legends in samenwerking met Truckstar een serie unieke en exclusieve miniatuurmodellen op de markt. Denk daarbij aan blikvangers, winnaars van de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland en andere showtrucks. Na de Mack van Boots Transport en de Scania van Wida Transport volgt eind 2020 de DAF 3600 Vredestruck van De Drieban Transport.

Jac. Besseling begon zijn transportbedrijf begin jaren zeventig. Om verwarring te voorkomen met bedrijven van familieleden noemde hij de firma naar de polder De Drieban, waar het bedrijf was gevestigd. In de loop der jaren groeide De Drieban Transport uit naar zo’n 25 trucks. Opdrachtgevers waren onder meer de Hoogovens en Heineken, maar er werd ook internationaal gereden naar onder meer het Oostblok. Halverwege de jaren 80 ontstond het idee één van de nieuwe vrachtwagens van een thema te voorzien. Het was de tijd van de koude oorlog die ten einde liep, met Reagan en Gorbatsjov die elkaar ontmoetten en de perestrojka. Het leidde tot de Vredestruck, die in 1986 op de weg werd gezet. De nieuwe DAF 3600 kreeg aan beide zijden een airbrush met de beide wereldleiders. Rechts was verder het Witte Huis te zien, links als tegenhanger het Kremlin. Een grote vredesduif op de spoiler maakte het plaatje compleet. Zoon Richard vertelt dat die DAF ervoor zorgde dat zijn vader zelfs in Rusland werd uitgenodigd voor een ontmoeting met hoge regeringsleiders, al was dat helaas niet met Gorbatsjov zelf. Na de Vredestruck zouden nog drie thematrucks volgen totdat in 1996 het doek viel voor de firma.

De DAF Vredestruck wordt door Tekno voorzien van alle details, zoals de bijzondere afbeeldingen, luchthoorns en wieldoppen

De Truckstar Legends worden geproduceerd in een beperkte oplage en geleverd in een speciale Legends-doos met een genummerd certificaat. De Vredestruck is nu te bestellen en wordt rond Sinterklaas 2020 uitgeleverd. De derde Truckstar Legends kost € 125,-. Roadcardhouders betalen slechts € 115,-. De prijzen zijn exclusief verzendkosten.

Bestel hem nu via www.tekno.nl/truckstarlegends

In de Truckstar Legends-reeks zijn in 2021 nog meer modellen te verwachten waaronder de Scania  143 van L. v.d. Graaf, die hiermee in 1985 de titel Mooiste Truck van Nederland won. Spaar ze allemaal en bestel jouw Vredestruck nu!Gerelateerde producten

Copyright Tekno B.V. 2021