Met de vlam in de pijp

Met de vlam in de pijp

Met de vlam in de pijp.

Daar moest ik aan denken toen het model door Tekno  werd aangekondigd.

Een oud nummer van Henk Wijngaard. Het begin van een carrière als trucker/zanger

Een tekst die ook vandaag de dag nog steeds de spijker op zijn kop slaat. Iedere trucker wil zo snel mogelijk zijn vracht van A naar B vervoeren

De manier waarop dat gaat is erg verandert. Kijk maar eens terug naar de beginjaren van Henk. Met veel kunst- en vliegwerk werden de grootste afstanden afgelegd.

De chauffeurs waren de Cowboys van de weg.  Nu hebben ze allemaal een satelliet verbinding en staan onder toezicht van systemen. Cowboys zijn hoegenaamd uitgestorven.

Het is echter niet alleen deze super high Tech betutteling die de mannen  en niet te vergeten vrouwen parten speelt. Files nemen met de dag meer toe, waardoor deadlines niet worden gehaald en frustratie ontstaat.

Gek he, dat er een tekort is aan truckers??

Natuurlijk niet. Want voordat je de weg op mag ben je al ca €  10.000 lichter door alle papieren die je moet hebben. Een investering die je ook niet snel terug verdient.

De bedrijven in ons land hebben te maken met Europese concurrentie, waarbij andere normen worden gehanteerd door in ons brave landje.  Certificaten? Rijtijden? Rusttijden?

Veelal begrippen die daar niet aan de orde zijn.

Het wordt dan ook tijd dat de vlam in de papierwinkel gaat in onze branche en dat dezelfde normering overal gaat gelden.

Laten we hopen dat onze Henk dit nog mag beleven.

Tinus EknoCopyright Tekno B.V. 2021