Nieuwe Volvo FH!

Nieuwe Volvo FH!

De onlangs door Volvo gepresenteerde 5e editie van hun zwaarste voertuigen, de Volvo FH05 en FH16 05 wordt door Tekno op de voet gevolgd wat resulteerde in een drietal cabine varianten voor de FH05; de Globetrotter, de Globetrotter XL en de XXL.


Op een aantal punten is de vernieuwde cabine gewijzigd ten opzichte van de FH04. Zo zijn knipperlichten op de portieren toegevoegd, zijn aan de voorzijde de wisserplaat en de voorbumper geheel vernieuwd en zijn de koplampunits gewijzigd, een onderspoiler voor de voorbumper is optioneel en de opstappen hebben een nieuwe vorm gekregen. De grote grille is eveneens nieuw ontworpen.

De nieuw ontwikkelde XXL cabine wordt nu ook voor de FH04 leverbaar naast die voor de FH05 en is te herkennen aan de langere zijfenders, de cabinesteun en de aansluiting voor de luchtinlaat die verder naar achter zijn geplaatst en de montage van een nieuwe luchtinlaat pijp.

De chassis configuraties zijn identiek aan die van de FH04, de chassis onderdelen zijn eveneens ongewijzigd met voor de FH05 een nieuw ontworpen demperkap. Het eerste model is reeds in productie en is nu te bestellen.

 Copyright Tekno B.V. 2021