Scania T142H van Wida Transport - Truckstar Legends

Scania T142H van Wida Transport - Truckstar Legends

Om de herinneringen aan bijzondere trucks uit de geschiedenis van Truckstar levend te houden, brengen we onder de naam Truckstar Legends een serie unieke en exclusieve miniatuurmodellen op de markt. Denk daarbij aan blikvangers, winnaars van de Mooiste Truck van Nederland en andere showtrucks.
 
Na de Mack F700 van Boots Transport is de Scania T142H van Wida Transport uit Lopik de tweede in deze reeks. De opvallende Scania torpedo won in 1992 de titel Mooiste Truck van Nederland. Chauffeur Geert van de Broek reed destijds met deze vrachtwagen door Europa. Geert begon in 1990 bij Wim de Bruijn, eigenaar van Wida Transport, en kreeg de fraaie Scania onder zijn beheer.

Eigenaar Wim trok al eerder de aandacht met zijn eerste Kikker Mobiel, een 6x2 Scania torpedo die veelvuldig op shows en tijdens het Truckstar Festival te zien was. Die trekker werd opgevolgd door de T142H 4x2 met het hoge Estepe-dak. Ook deze werd uitgevoerd in wit met de grijze striping en het rode chassis. Aan de voorzijde monteerde Wim weer een grotere voorbumper en op het dak kwamen extra daklampen en luchthoorns. Uiteraard verscheen de naam Kikker Mobiel opnieuw in de lichtbak. Die naam is overigens afkomstig van de moeder van Wim de Bruijn. Zij kwam uit de familie Renes en de leden daarvan werden in de volksmond ‘kikkers’ genoemd. De Scania bleef een jaar of zes in gebruik waarna hij werd opgevolgd door opnieuw een Scania met neus maar dan met het lagere topline dak.

Vele jaren later nam chauffeur Geert die volgende Scania over van De Bruijn en begon voor zichzelf te rijden onder de naam Maru Transport: een samentrekking van de voornamen van zijn zoons, Martijn en Rutger. De kleurencombinatie en zelfs de naam ‘Kikker Mobiel’ werden behouden en komen nog terug op de huidige Scania R500 van Geert. Zijn vrouw is namelijk ook een Renes en zij wilde de naam graag terug zien. Er staat nu eveneens een afbeelding van een kikker achterop de bulktrailer.

Het model van de Kikker Mobiel is compleet uitgevoerd met alle details van het origineel zoals de Amerikaanse voorbumper, het hoge Estepe-dak, de speciale striping, de extra daklampen en luchthoorns. Al met al een uniek model van een bijzondere truck uit de geschiedenis van Truckstar en dus beslist een die bij elke liefhebber in de verzameling hoort. 

De Scania T142H van Wida Transport zal worden geproduceerd in een beperkte oplage en worden geleverd in een speciale Legends-doos met een genummerd certificaat. De prijs is € 125,- Roadcardhouders betalen € 115,- (exclusief verzendkosten). Related Products

Copyright Tekno B.V. 2019