Tekno introduceert nieuwe klassiekers

Tekno introduceert nieuwe klassiekers

Vorige week tijdens de druk bezochte Oliebollendagen toonde Tekno voor het eerst een aantal nieuw ontwikkelde oldtimers.

Als uitbreiding op de bestaande Scania 0 en 1 serie zijn er motorwagens met aanhangers ontwikkeld. Er zijn 3 verschillende soorten opbouwen; een huifopbouw, een koelopbouw en een Scandinavische huifopbouw. Al deze bakken zijn leverbaar in 3 verschillende lengtes. Samen met een aantal nieuw ontwikkelde motorwagenchassis is er een breed pakket aan mogelijkheden.

Ook het aanhangerchassis is nieuw en voorzien van vele mogelijkheden. Er zijn verschillende lengtes mogelijk met 2 of 3 assen en het chassis kan luchtvering of bladvering hebben. Er is een breed pakket aan accessoires zoals klassieke koelmotoren, achterbumpers, reservewielsteunen enz.

Daarnaast presenteerde Tekno een vernieuwde Scania-Vabis torpedo. Er zijn 4 verschillende cabines leverbaar. Zowel de Scania fabriekscabine als de Bege cabine zijn er als korte cabine en als slaapcabine. De neus is een los deel waardoor er een lange en een korte neus gemonteerd kan worden. Hierdoor is het mogelijk bijna alle varianten van dit model te maken.

 

Al deze nieuwe modellen worden in de loop van 2013 leverbaar.Copyright Tekno B.V. 2021