Tekno onthult DAF XD in miniatuur tijdens IAA 2022 te Hannover

Tekno onthult DAF XD in miniatuur tijdens IAA 2022 te Hannover

DAF Trucks heeft op de IAA Transportation 2022 haar nieuwe generatie distributietrucks gelanceerd. Na het overweldigende succes van de nieuwe XF, XG en XG+ is het nu de beurt aan de XD om een nieuwe standaard te zetten in de distributiesector. En, zoals niemand ontgaan zal zijn, is de DAF XD uitgeroepen tot Truck of the Year 2023!

Tegelijkertijd met DAF onthult Tekno op de IAA Transportation 2022 in Hannover de nieuwe XD, maar dan in miniatuur uiteraard. Wij zijn trots dat wij – naast de XF, XG en XG+ – nu ook de XD in schaal 1:50 hebben mogen ontwikkelen.

DAF XD: Start the Future

De XD zal de opvolger worden van de CF. De lagere cabine maakt dat slechts twee instaptreden nodig zijn. De aerodynamische vormgeving zorgt niet alleen voor minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot, maar ook voor een riante binnenruimte.
 
Twee speciale introductiemodellen zijn geproduceerd. Beide modellen zijn uitgerust met camera’s en zijn gespoten in de opvallende introductiekleur. Op de bakken is het fraaie design te zien inclusief de welbekende slogan ‘Start the future’.

4x2 trekker (XD-SH) is voorzien van een slaapcabine met een hoog dak. Een 2-assige gesloten oplegger is hierachter gekoppeld.

6x2 bakwagen (XD-D) met koelopbouw bevat een dagcabine, welke is uitgerust met een extra raam aan de passagierszijde (Kerb View Window).

Nauwe samenwerking tussen DAF en Tekno voor levensecht resultaat

De miniaturen (op schaal 1:50) zijn aan de hand van de originele CAD-bestanden 3D-gemodelleerd. Na een aantal proefmodellen zijn alle onderdelen gefinetuned. De kleuren en striping zijn met behulp van gedetailleerde werktekeningen nauwkeurig op de modellen aangebracht. Gedurende het hele proces is nauw contact geweest tussen Tekno en DAF om tot een levensecht miniatuurmodel te komen. Het resultaat? Een prachtig miniatuurmodel dat tot in het kleinste detail klopt met de werkelijkheid.

Verzamelaars opgelet!

De prijswinnende miniatuurmodellen zijn vanaf heden te bestellen bij de DAF shop of bij jouw DAF dealer. Zodra de eerste transportbedrijven de weg op gaan met de DAF XD, zullen wij van Tekno deze uiteraard ook als schaalmodel uitbrengen. Ook de modelbouwers kunnen hun hart ophalen aan de bouwkits van Tekno Parts die zullen volgen. Houd onze kanalen dus goed in de gaten!Copyright Tekno B.V. 2021