Truckstar Legends

Truckstar Legends

Om de herinneringen aan de bijzondere trucks uit de geschiedenis van Truckstar levend te houden, brengen we onder de naam Truckstar Legends in samenwerking met Tekno een serie unieke en exclusieve miniatuurmodellen op de markt. Denk daarbij aan blikvangers, winnaars van de Mooiste Truck van Nederland en andere showtrucks. Nummer vier in de reeks wordt de Scania 142 van Leo van der Graaf.

Eigenrijder Leo van der Graaf start begin jaren 70 zijn eenmanszaak met een oude Scania 110 Super omdat hij zand rijden bij het bedrijf van zijn vader niet ziet zitten. ,,Dat was mijn enige zescilinder, daarna heb ik altijd V8 gereden”, vertelt Leo. Want na de 110 volgt een nieuwe 141 die door Leo geheel naar eigen inzicht wordt verbouwd. Als Scania de 142 op de markt brengt, wordt dat de volgende nieuwe auto voor de eigenrijder uit Rotterdam. ,,Ook die heb ik helemaal volgens mijn smaak opgebouwd, dus met andere grille, staande uitlaten en extra lampen. Dat deed ik allemaal zelf, inclusief het spuitwerk. Het was ook een beetje mijn hobby. Elk weekend was ik met die auto bezig”, aldus Leo. Het vele werk loont want in 1985 wint de Scania 142M de titel Mooiste Truck van Nederland. In de jaren erna wordt de trekker nog verder aangepast en krijgen bijvoorbeeld de strepen op de grille een andere vorm. Ook dan is er winst in de verkiezing, maar in de eigen categorie. De kleuren blauw met zilver zijn overigens afgeleid van die van het bedrijf van zijn vader, maar dan in het toen net opkomende metallic. Na zo’n zes à zeven jaar wordt de 142 met meer dan een miljoen kilometer op de teller vervangen door een dan nieuwe Scania 143. Ruim 22 jaar rijdt Van der Graaf met zijn eigen trekker in opdracht van Kersten Hunik, de laatste jaren verhuurt hij zich alleen nog als chauffeur.

De Scania 142M wordt door Tekno voorzien van alle details van het origineel waaronder de speciale voorbumper en grille, de bijzondere striping, daklampen, luchthoorns en de staande uitlaten.

Genummerd certificaat

De Truckstar Legends zullen worden geproduceerd in een beperkte oplage en worden geleverd in een speciale Legends-doos met een genummerd certificaat.

De Scania 142 is nu te bestellen via tekno.nl/truckstarlegends en wordt geleverd rond het Tekno Event in 2021. De vierde Truckstar Legends kost € 125,-. Roadcardhouders betalen slechts € 115,-. Prijzen zijn excl. verzendkosten.

In de Truckstar Legends-reeks zijn in 2021 en verder nog meer modellen te verwachten. Denk hierbij aan de Scania 141 torpedo van Peter Kempen die in 1984 de titel Mooiste Truck van Nederland won.Copyright Tekno B.V. 2021