Een (nummer) tien met een gouden griffel: Volvo F16 Globetrotter van Ederveen!

Een (nummer) tien met een gouden griffel: Volvo F16 Globetrotter van Ederveen!

Een (nummer) tien met een gouden griffel: Volvo F16 Globetrotter van Ederveen!

Liefhebbers opgelet! In samenwerking met Truckstar presenteren wij je vandaag de allernieuwste toevoeging aan de Truckstar Legends serie. Nummer 10 uit deze unieke reeks is opnieuw een zeer fraaie: de Volvo F16 Globetrotter van Ederveen.

In de jaren tachtig besloot Bertus Ederveen, eigenaar van transportbedrijf Ederveen in Veenendaal, zijn Volvo Globetrotters te transformeren tot echte blikvangers. Hij voorzag ze van prachtige special paint-afbeeldingen en monteerde Australische accessoires zoals staande uitlaten, hoge luchtinlaten en een opvallende kangoeroevanger. Deze aanpassingen maakten de trucks uniek en trokken veel bekijks, zo ook op het Truckstar Festival.

De Volvo F16 Globetrotter van Ederveen, die in 1987 verscheen met vierkante koplampen, werd een ultieme trekker. Met een kenmerkende donkerblauwe basiskleur en schitterende airbrush-tekeningen op de cabine en de dieseltanks, trok deze truck opnieuw de aandacht. Daarnaast kreeg de truck lichtmetalen wielen, staande uitlaten, vier luchthoorns en een bumper met kangoeroevanger. Het succes van deze uitvoering werd bekroond toen de F16 in 1989 werd uitgeroepen tot de Mooiste Truck van Nederland. Ondanks de bijzondere opbouw werd de truck ook daadwerkelijk gebruikt voor langeafstandsritten tot aan Rusland toe.

Nu wordt de Volvo F16 Globetrotter van Ederveen gereproduceerd in miniatuur door Tekno. Het schaalmodel bevat alle details, waaronder de speciale bumper, special paint en staande uitlaten. Als onderdeel van de Truckstar Legends reeks, een samenwerking tussen Truckstar en Tekno, zal dit unieke en exclusieve miniatuurmodel in een beperkte oplage worden uitgebracht. Het model wordt geleverd in een speciale Legends doos met een genummerd certificaat.

Je kunt de Volvo F16 nu al bestellen via www.tekno.nl/truckstarlegends en de levering is gepland voor december 2023. Blijf op de hoogte voor toekomstige Truckstar Legends releases.



Gerelateerde producten

Copyright Tekno B.V. 2021