Een ware ‘gouwe ouwe’ is nu te reserveren: Zurel

Een ware ‘gouwe ouwe’ is nu te reserveren: Zurel

Tot halverwege de jaren 90 behoorde Zurel tot een van de grootste bloemen en planten im- en exporteurs. Als marktleider in Duitsland, Engeland, Oostenrijk, Frankrijk, Denemarken en Italië kon men niet om de vrachtwagens van trotse directeur-eigenaar Robert Zurel heen. De welvarendheid die toentertijd binnen het exportbedrijf heerste, was expliciet terug te zien in onder andere de overwegend blauwe voorwagens, huifopleggers en aanhangwagens. De letters die samen de naam ‘Zurel’ vormden op de vrachtwagens waren namelijk belegd met bladgoud. 

Aan het ‘bloemen imperium’ of de – naar eigen zeggen – ‘onemanshow’ van Robert Zurel kwam zo’n 20 jaar geleden abrupt een einde. Nu is de tijd gekomen dat de beroemde Scania 112 motorwagen met wipkar, die ooit deel uitmaakte van het wagenpark van Zurel, zijn comeback maakt – in schaal 1:50 weliswaar. Reserveren? Dat kan via onderstaande knop.

Benieuwd naar het hele verhaal rondom de opkomst en ondergang van de bloemenexporteur en de gehele periode hier tussenin? Robert Zurel heeft hier eigenhandig een boek over geschreven waarin hij – naar eigen zeggen – 20 jaar stilzwijgen doorbreekt zonder taboes. Zelf typeert hij het lijvige boek als “een autobiografie die doet denken aan een roman” en als “de geschiedenis van een familiebedrijf, die grenst aan een thriller”. ‘Opkomst en ondergang van een bloemen imperium’ is nu verkrijgbaar in onze webshop.  Gerelateerde producten

Copyright Tekno B.V. 2021