Nieuwe 28 ton meter kraan voor HMF

Nieuwe 28 ton meter kraan voor HMF

Ter gelegenheid van het 75-jarige jubileum van het Deense HMF heeft Tekno een 4-assige Scania R-serie mogen produceren. HMF is één van de toonaangevende bedrijven als het gaat om autolaadkranen.

HMF (Hølbjerg Maskin Fabrik) is opgericht in 1945 en is gestart met het maken van motorfietsen en opleggers & kippers voor de landbouw. In 1952 is de eerste kraan geproduceerd en sindsdien is HMF zich verder gaan specialiseren in autolaadkranen. Met het hoofdkantoor in Denemarken is HMF wereldwijd actief met eigen dochterondernemingen, dealers en service partners. Het biedt een breed assortiment van lichte tot zware kranen met capaciteit van 3 tot 95 ton/meter kranen.

Speciaal voor het 75 jarig bestaan heeft Tekno een 4-assige Scania gemaakt met uiteraard een nieuw ontwikkelde HMF kraan. De 2820K5 kraan is een 28 ton meter kraan met 5 uitschuifbare delen. Tevens is er een nieuw langer chassis ontwikkeld om de kraan in combinatie met een haakarm afzetsysteem te kunnen monteren. De 8x4 Scania R580-V8 wordt geleverd met een nieuwe open bak passend op de haakarm.Gerelateerde producten

Copyright Tekno B.V. 2021