Scania Torpedo 141 van Soren Sorensen

Scania Torpedo 141 van Soren Sorensen

Scania Torpedo 141 van Soren Sorensen

Vanaf 1974 is Tekno verschillende Scania modellen gaan produceren met in het begin de Scania L(S) 0- en 1-serie frontstuur cabines. Vanaf vandaag voegen wij een model aan de Scania collectie toe: De Scania Torpedo LT 0- en 1-serie.

Beide series zijn van 1976 tot 1980 geproduceerd in Södertälje Zweden. De productie periode heeft niet lang geduurd en het productie aantal van deze series was laag. De truck is daardoor echter een iconische en populaire auto!

Tevens zijn er zwaardere uitvoeringen gemaakt: De LT 145 en de LT 146. Deze uitvoeringen werden voor het grovere werk gebruikt zoals bosbouw in de Scandinavische bossen en waren dubbel aangedreven uitvoeringen.

Tekno zal dit type Scania in verschillende varianten produceren. U kunt kiezen uit drie verschillende cabines: dagcabine, lage slaapcabine en verhoogde slaapcabine. Uiteraard zijn er vele opties leverbaar.

De Scania Torpedo 140 van Patrick van der Hoeven is reeds uitverkocht. Vanaf heden kunt u de Scania Torpedo 141 van Soren Sorensen hier reserveren.Copyright Tekno B.V. 2020