September 2020

Artikelnummer
sep-20
Meer informatie
Naam September 2020
Bouwjaar 2020
Schaal 1:50
Merk DAF
Uitvoering Motorwagen
Bouwer Jan Pennings

Het verhaal van Jan Pennings

Het betreft een DAF V1600 Half-track.

Ik het dit voertuig tijdens de DAF museumdagen in 2017 op de foto kunnen vast leggen, hierna is de wens om het model te maken een tijdje blijven liggen omdat ik dit model graag wilde maken met Tekno onderdelen. Tijdens een bezoek aan het Tekno museum in de zomer van 2019 kon ik een met wat hulp een B-model van Zijderlaan bemachtigen.

Toen ik wederom thuis was het ik het model uit elkaar gehaald want ik had tenslotte alleen de cabine nodig. Wat me opviel was dat het model goed in elkaar zit en de details van de grille,  wauw! Na veel passen en meten heb ik er een chassis onder gemaakt van voornamelijk styreen plaat.

Ook is de Half-track constructie. Voor een grootdeel zelfbouw en zit de aandrijving er ook volgens het origineel onder met op de juiste plaats de aangedreven as en de span inrichting. Toen het chassis eenmaal naar mijn zin was kon de opbouw en de kraan gemaakt worden.

ik wilde net als het origineel dat ook bij het model de schotten en de bodem van de laadbak van hout zouden worden dit voornamelijk om de nerf en uitstraling van hout. Na een aantal pogingen was ik tevreden dat deze houten strips netjes op hun plaats bleven zitten. Omdat er voor in de laadbak een tweetal reservewielen gemonteerd zitten heb een tweetal banden met velgen gemaakt met behulp van resin.

De kraan is gemaakt van styreenplaat en de ketting takel kan naar voor en achter bewegen. De bestuurder (ben zijn naam helaas vergeten) welke ik had gesproken in 2017 zei dat het voertuig gemaakt is om bommen te bergen, en uiteraard licht er een verroeste onklaar gemaakte bom in de laadbak.

Om het model iets meer te laten spreken heb ik een klein diorama gemaakt waar het model in zijn natuurlijk habitat op staat.

Geen gerelateerde berichten

Whatsapp contact
Copyright Tekno B.V. 2020